domingo, 7 de novembro de 2010

Bokmål och orber

Bokmål och orber
måndag 4 september 2006 kl 22:01 - UFO

I dag kom det första tecknet på att vedermödans tid kanske snart är förbi! Var uppe på bokförlaget i dag och pratade omslag till nästa bokprojekt och fick då med mig det första exemplaret av “Det okända”, den bok jag jobbade på mellan april och slutet av maj i år. Såg riktigt prydlig ut. Nu är det bara att hoppas att någon köper den också när den väl hamnar på boklådediskarna i slutet av denna månad.

Hade ett långt samtal med en dam från trakten av Falun som hade tagit ett par bilder av ett märkligt ljus som hon såg utanför sitt hus den 19 augusti. En av bilderna ser ni här ovan. Det knepiga är att bilderna föreställer vattendroppar som lysts upp av kamerans blixt (så kallade orber) vilket vi får in buntvis av till UFO-Sverige. Men - hon berättar hur hon såg ett annat lysande lätt blått fenomen som med ganska hög hastighet roterade runt mot himlen och att det var det som hon egentligen försökte plåta.

I omkring en halvtimma tittade hon på fenomenet innan hon gick in. Då hade hon hunnit ta bilden ovan, drabbas av batteritorka, byta batteri och knäppa ytterligare en bild. Det lustiga är alltså att det kvinnan såg i trettio minuter inte fastnade på bilden men väl dessa eviga vattendroppar. Synd att hon inte försökte ta ett kort också utan blixt. Men det hade antagligen varit svårt att fånga ljuset trots det.

Pratade med en gammal ufolog på Åland i dag. Tom Hansen heter han. Nu var det mer än tjugo år sedan som han slutade med att ägna sig åt ufo men vi ska i alla fall träffas för en stunds prat när jag ändå är på Åland nästa helg. Han vet inte riktigt var alla de rapporter som man undersökte på den tiden har tagit vägen. Kanske står de i en låda hemma hos honom, kanske är de hos en annan av de gamla medlemmarna. Vi får väl se om vi kan nå någon klarhet när vi ses på lördag.

« En ny dagLjusen i Bua »4.452 visningar

Nenhum comentário: